MIszNadiah


MiszNadiah

Hello I'm RosNadiah ,welcome to Angel. Feel free to navigate around and have fun while you are here. Got any questions ? Ask me at CBOX kindly and I will reply it later. Thanks for visiting :')


Gossip Here

>


Contact Me


: Misznadiah.blogspot
: RosNadiahIsmail
:Im_Rosse

Nuffnang :')


Blog Archive


Credits

© 2013 - Full Template by Anugerah Salsa and the basecode from Arrien Amani . Cute icon from Pixel.
Sebenarnya Saya Isteri Dia!
28 March 2013 | 0

Asslammualaikum ^_^ .. Korang sihat ? btw Nadiah sihat :) . kalau korang tak tanya pon Nadiah sihat ke tak..? ,Nadiah nak bagi tahu jugak Nadiah Sihatttt :') ..Hehehehe ,Btw kalau korang tak sihat Take Care ,hope cepat sihat :) ... Tapi kalau ada yang tengok blog Nadiah ni Sihattt .
Kita Geng .
 Novel Sebenarnya Saya Isteri Dia! :')
best kan Novel ni ..? Nadiah ada baca sikit tapi tak sampai habis lah ...Walau pun baca sikit ..Tapi Best ^___^ .
Korang Tahu..? atau ada yang tak tahu Novel Sebenarnya Saya Isteri Dia! ,Jadi Drama :') ,Slot Zehra :) ...Tak sabar nak tengok                        See! Firash With Syafa ,Nama dalam drama Sebenarnya Saya Isteri Dia!

   Sebenarnya Saya Isteri Dia! Setiap Hari Jumaat, 29 Mac13, Slot Zehra ,TV3 :')sinopsis SSID:
Kisah percintaan selepas perkahwinan antara Syafa Aqira dan Firash Arshad. Selepas menghadiri jamuan harijadi di rumah Raimy, Syafa dipaksa bernikah dengan Firash Arshad tanpa persetujuannya. Firash Arshad yang muda 4 tahun darinya pasrah. Raimy cuba memerangkap Syafa Aqira dengan meletakkan serbuk dadah kedalam minuman Syafa, sementara itu Raina (adik Raimy) berbuat yang sama pada Firash Arshad.
Syafa lena di bilik tamu, dan tiba-tiba Firash pula masuk dan khayal disitu. Firash tanpa pertimbangan telah menodai Syafa tanpa pengetahuannya. Semasa berlaku kejadian di rumah Raimy, teman lelaki Syafa datang lewat ke majlis (Farish). Farish terjumpa mereka berdua dalam keadaan mengaibkan di bilik tamu sewaktu rakan-rakan lain sibuk menyanyikan lagu selamat harijadi Raimy. Farish terkejut dan memaksa mereka berdua bernikah. Setelah peristiwa tersebut diceritakan dengan panjang lebar kepada Datin Farizah (Ibu Farish dan Firash), Datin bersetuju menikahkan terus Firash dan Syafa. Syafa pula memang kebetulan anak angkat Datin Farizah, pasrah.
Farish pula meninggal dunia saat hari pernikahan Firash dan Syafa. Datin Farizah pula ditinggalkan suaminya, Datuk Fakhrul setelah Datuk mengahwini Puan Aida (isteri kedua, dan merangkap ibu kepada Raimy dan Raina). Masing-masing tidak mengetahui yang Firash adalah anak Datuk Fakhrul.
Perkahwinan Firash dan Syafa sengaja dirahsiakan Firash dan Syafa dari pengetahuan rakan-rakan kolej dan pejabat. Tetapi takdir menemukan mereka berdua bekerjasama dalam satu pejabat di Kerteh. Di situ bermulalah episod saling jatuh cinta, emosi dan cemburu antara Firash dan Syafa. Sampai ke kemuncaknya, Raina cuba mendapatkan Firash dengan cara yang kotor, dengan mengupah PI untuk melakukan tugas memerangkap Firash dan mengambil gambar yang mengaibkan antara Firash dan Raina.
Gambar yang di'super imposed' kan tersebut dihantar ke meja Syafa, menyebabkan cinta yang baru berputik antara Syafa- Firash, terus terpadam. Pada malam annual dinner, Firash yang tertekan dengan gambar2 tersebut telah memaksa Syafa menunaikan hak seorang suami. Setelah itu, Syafa melarikan diri ke Shah Alam, dan Firash terkapai-kapai merindui isterinya.

Barisan pelakon drama SSID:

Tiz Zaqyah - Syafa Aqila
Izzue Islam - Firash Arshad
Fezrul Khan - Farish
Uqasha Senrose - Rania
Qi Razali - Hakimy
Post a Comment

28 March 2013, 13:01 ϟ 0 Comments
Newer Post
Older Post